Известие

Collapse
No announcement yet.

Колко дига моя дзвер?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от isoiso
    200км не са никаква скорост, дайте да не обсъждаме повече щото ще влезе някой тука и ще умре от смях. Всяка биваща кола ги вдига. С една кирлива Вектра 1,6 75к.с. на газ съм вдигал 200 Мога да ти изброя тука 10 коли под 100коня, които вдигат 200 без да се замисля А коли по 150коня вървят с 230-240км без проблем стига скоростните им кутии да са подходящи. За съжаление при Алфа след 200км почваш да и вадиш душата просто скоростите са къси за да е бегачка.
    Але човек щи са смеят хората да знаеш Ти имаш ли си наидея колко са 200 км. Аз само веднъж съм се возил с 230км. с БМВ 745i което е 350 коня и е супер сигорно.. ми колата стъпваше тук там и имах чуствотол че ще се обърним във въздуха. От тука права равносметка как с кола за 200 евро като опела ша вдигнеш 200 км. да изключимл че е невъзможно двигатела да преодолее въздушното съпротивление на тази скорост както колегата по-горе беше написал
    landikar
    Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара......

Comment

хаха

Да бе те алфите не са бегачки за тва... но опелите са нали така? Айде стига глупости! Между другото с БМВ 318 (90к.с) 1988г. съм вдигал 190 и можеше още поне до 200 така че и по слаба кола може да вдигне повече. Работата е там колко бързо ще ги направиш, Алфата ги вдига на 4-та за отрицателно време, а с БМВ-то ускорявах супер бавно след 150. Но за опели на метан батко с 70 коня - 200.... ти ше литнеш бе я се осъзнай малко!

Comment

200км не са никаква скорост, дайте да не обсъждаме повече щото ще влезе някой тука и ще умре от смях. Всяка биваща кола ги вдига. С една кирлива Вектра 1,6 75к.с. на газ съм вдигал 200 Мога да ти изброя тука 10 коли под 100коня, които вдигат 200 без да се замисля А коли по 150коня вървят с 230-240км без проблем стига скоростните им кутии да са подходящи. За съжаление при Алфа след 200км почваш да и вадиш душата просто скоростите са къси за да е бегачка.
        Аве градски не разбираш ли че километражите са за децата. Няколко пъти съм го разяснявал имах една лада 2107 1,5 77к.с. и с един спортех филтър съм и обръщал километража даже си направих бели километражи и сложиш една чертичка след 180 190 и до там съм закарвал стрелката няколко пъти и свидетели имам. И какво стана после изучих се като казах на един преподавател в МЕИ-то във Варна той ми се засмя (човека прави експертизи на ПТП и е запознат каква скорост могат да развиват автомобилите според мощността им) И една проста формулка се смята и се получава че скороста не е била 190 а някъде около 165км/ч. На прав път колата вдигаше малко над 170 направих сметката и О чудо при тези показания колата се движи с с около 155км/ч някъде около максималната стойност в книжката на автомобила. Километража съм го сверявал с такъв на рено на голф на вектра и кадет от началото на 90-те и няма разминавания с техните километражи.
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

Километражите са друга тема, почти няма кола с точен километраж това си е така. Въпроса е че всяка малко по-мощна кола като я засилиш с педала до ламарината ще вдигне километри. Тано ти ако не си карал с над 200 недей да бъдеш Тома Неверни Аз съм карал Мерцедес Е с 230км и това не е "ебаси голямата скорост" само хубав път да има. Хората карат с 407км
          http://zazz.bg/play:34d2a6bb
          Ускорението е по-важно щото с такива скорости къде ще караш - никъде
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

абе незнам колеги кой и как ще се смее ама Алфа с къси скорости и какво беше другото вече не помня .............
            помислете си внимателно какво пишете !

--------------------------------------
            Кирилица!!!!
            Alfa Romeo GTV 2.o ts

Comment

Е пичове, вие се разцепихте, вече всеки трети телефон има GPS Пускате, гледате и снимате. Това е най-сигурния начин само трябва да задържите скоростта за повече от 10 секунди, за да е съвсем сигурно.
              По него разбрах, че километража на нашето ГТВ показва с 10 км/ч по-малко странно, но той е сменян с бял циферблат и джантите са големички та може от там да идва разликата. Та по-тоя километраж аз лично сън вдигал 210, а брат ми е правил и повече. Ама зор сега да се праим на интересни. Ако се чувствате сигурни пробвайте с GPS да снимаме пък да сложим край на тая драма дето се разрази тук. При такива скорости вече влияят и най-малките подробности - аеродинамика, гуми, сътояние на двигателя, вятър, наклон, тегло. дали сте срали сутринта и т.н
              Алфа е диагноза
              Аlfa 147 JTDm
              Alfa GTV Extreme
              Alfa 159 SW 1.9 JTDm

Comment

Първоначално публикувано от Novachev
                Аве градски не разбираш ли че километражите са за децата. Няколко пъти съм го разяснявал имах една лада 2107 1,5 77к.с. и с един спортех филтър съм и обръщал километража даже си направих бели километражи и сложиш една чертичка след 180 190 и до там съм закарвал стрелката няколко пъти и свидетели имам. И какво стана после изучих се като казах на един преподавател в МЕИ-то във Варна той ми се засмя (човека прави експертизи на ПТП и е запознат каква скорост могат да развиват автомобилите според мощността им) И една проста формулка се смята и се получава че скороста не е била 190 а някъде около 165км/ч. На прав път колата вдигаше малко над 170 направих сметката и О чудо при тези показания колата се движи с с около 155км/ч някъде около максималната стойност в книжката на автомобила. Километража съм го сверявал с такъв на рено на голф на вектра и кадет от началото на 90-те и няма разминавания с техните километражи.
                Къде сравняваш километраж на жигула с на алфа.. жигуловите си спомням как трепереше срелката между 40 и 60 км/ч примерно На съвременните коли километражите си отчитат съвсем точно +-2-3% не повече да е грешката! На магистралата са ме спирали с радар от КАТ и показваше 171 км/ч на радара а в момента, в който изкочи чичко полицай си погледнах километража и пишеше 170 км/ч. Така че това за 10% грешка не е вярно! Поне не за съвременните коли!
                Lexus IS200

Comment

Аз съм написам километража е сверяван с такъв от голф опел и рено и показанията са еднакви. така че айде без тия моя километраж е най верния има си във форума тема за амятане намираш предавателни числа на скоростна кутия и главно предаване размера на гумите го знаеш и смяташ като приемаш показанията на оборптомера за верни.
                  И още нещо на лада 2107 километража не подскача върви плавно.
                  156 1,8 ТS 99
                  Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control
                    Къде сравняваш километраж на жигула с на алфа.. жигуловите си спомням как трепереше срелката между 40 и 60 км/ч примерно На съвременните коли километражите си отчитат съвсем точно +-2-3% не повече да е грешката! На магистралата са ме спирали с радар от КАТ и показваше 171 км/ч на радара а в момента, в който изкочи чичко полицай си погледнах километража и пишеше 170 км/ч. Така че това за 10% грешка не е вярно! Поне не за съвременните коли!
                    A да знаеш, че има директива, след 1995 или 1996 година всички коли излезнали от производство в Европа е задължено километража да показва повече от колкото е реалната скорост.
                    Даже я имам някъде като номер и като дата, ама сега не ми се търси.
                    Или викаш, че твоята Алфа е излязла от завода за "бай българин" в нарушение на закона, за да каже някой - ето моята е вярна...
                    Блажени са вярващите

Едит: - Намерих я: Гласи следното:

0 ≤ (V1 — V2) ≤ 0,1 ∙ V2 + 8 км/ч

където:
                    V1 - скорост отчетена от скоростомера
                    V2 - реалната скорост

Успех ви пожелавам.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

я дай номера на директивата
                      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от bo
                        Първоначално публикувано от Mind_Control
                        A да знаеш, че има директива, след 1995 или 1996 година всички коли излезнали от производство в Европа е задължено километража да показва повече от колкото е реалната скорост.
                        Даже я имам някъде като номер и като дата, ама сега не ми се търси.
                        Или викаш, че твоята Алфа е излязла от завода за "бай българин" в нарушение на закона, за да каже някой - ето моята е вярна...
                        Блажени са вярващите

Едит: - Намерих я: Гласи следното:

0 ≤ (V1 — V2) ≤ 0,1 ∙ V2 + 8 км/ч

където:
                        V1 - скорост отчетена от скоростомера
                        V2 - реалната скорост

Успех ви пожелавам.
                        Това според мен е по- скоро директива за допустимата грешка на километража, а не за това което ти твърдиш! Виж че има знак по- малко или равно, което значи, че V1-V2 може да е 0.1 км/ч, което напълно би отговаряло на неравенството по- горе, ама ти нали каза, че си учил нещо там принципно така, че това едва ли ти е убягнало! Така че всичко, което наговори са пълни глупости!
                        Lexus IS200

Comment

Оооох, доста ме разсмяхте...

ето четете тук, само дето е на немски

http://www.autobild.de/artikel/tachoabw ... 35383.html

директивата е Richtlinie 77/433/EWG и EU-Verordnung 1463 / 70 от 1990 г.

GroЯzьgiger sieht es bei der Voreilung aus, der Tempo-Ьbertreibung. Ist der Wagen vor dem 1. 1. 91 zugelassen, darf der Tacho in den beiden oberen Dritteln seiner Anzeigenskala (mindestens jedoch ab 50 km/h) bis zu sieben Prozent vom Endwert abweichen. HeiЯt: Bei einem Tacho bis 250 ist eine Abweichung von 17,5 km/h erlaubt. Noch groЯzьgiger messen Fahrzeuge, die nach dem 1. 1. 91 erstmals zugelassen wurden: maximale Abweichung zehn Prozent plus 4 km/h. Bei gefahrenen 130 protzt dann das Display mit 147 Kilometern.

Ще преведа набързо - При автомобили, първоначално регистрирани преди 1.1.1991 г. тахометърът трябва да показва повече със 7% в горните две трети от скалата си (но поне над 50 км/ч) - тоест при показание 250 км/ч е допустимо отклонение от 17,5 км/ч

Още по-разточително е измерването при автомобили с първоначална регистрация след 1.1.1991 г. - максимално отклонение 10% +4 км/ч - тоест когато се движите със 130 км/ч, показанието на уреда е 147 км/ч.

Бърза сметка за любителите на скорости над 200 км/ч - когато една Алфа (произведена след 1.1.1991 г) се движи с реални 210 км/ч, на километража пише 210+10%+4 км/ч = 235 км/ч

На печелившите - честито

П.П. Тази директива е напълно задължителна за всички автомобили, регистрирани на територията на ЕС. Лобиращите политици на всички автомобилни производители са искали даже по-големи отклонение в +, точно за да могат собствениците на Орел Вектра 75 к.с. да се кефят, че вдигат 230 км/ч, но всичко с мярка. И вярвайте ми, всички километражи лъжат точно толкова - на всички тестове на Аутобилд и АМС, на които съм присъствал, се вижда, че 99,9% от съвременните автомобили акуратно се придържат към тия 10%+4 км/ч и отклонението е не повече от 1%.

Ето една кола, която не се придържа към директивата

На всички тестове, на които ходя постоянно по света, такива замервания се правят задължително и колите се движат само с независима външна измервателна апаратура - защото се правят тестови замервания за ускорение, еластичност, спирачен път, максимална скорост и разход на гориво и никой не разчита за тази цел на вградените уреди или пък, опази Боже, на данните на производителя.

Преди всяко измерване даже се мери дълбочината на профила на гумите и с калибриран манометър се коригира налягането във всички гуми.

Специално съм разпитвал разни инженери от БМВ и Холцваген защо винаги се придържат към горната граница на отклонението на тахометъра и защо се прави това - отговорът беше, че основно заради психологията на шофьорите и за да си нямат разправии с потребителите за разхода на гориво - защото немците са педантични идиоти и често проверяват дали колата им при 90 или 120 км/ч харчи колкото казва производителя. При това обаче те всъщност изобщо не се движат с 90 или 120 км/ч, а с доста по-малко...
                          Volvo XC90 D5 '06
                          Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                          Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                          ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                          ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Първоначално публикувано от pinko
                            Оооох, доста ме разсмяхте...

ето четете тук, само дето е на немски

http://www.autobild.de/artikel/tachoabw ... 35383.html

директивата е Richtlinie 77/433/EWG и EU-Verordnung 1463 / 70 от 1990 г.

GroЯzьgiger sieht es bei der Voreilung aus, der Tempo-Ьbertreibung. Ist der Wagen vor dem 1. 1. 91 zugelassen, darf der Tacho in den beiden oberen Dritteln seiner Anzeigenskala (mindestens jedoch ab 50 km/h) bis zu sieben Prozent vom Endwert abweichen. HeiЯt: Bei einem Tacho bis 250 ist eine Abweichung von 17,5 km/h erlaubt. Noch groЯzьgiger messen Fahrzeuge, die nach dem 1. 1. 91 erstmals zugelassen wurden: maximale Abweichung zehn Prozent plus 4 km/h. Bei gefahrenen 130 protzt dann das Display mit 147 Kilometern.

Ще преведа набързо - При автомобили, първоначално регистрирани преди 1.1.1991 г. тахометърът трябва да показва повече със 7% в горните две трети от скалата си (но поне над 50 км/ч) - тоест при показание 250 км/ч е допустимо отклонение от 17,5 км/ч

Още по-разточително е измерването при автомобили с първоначална регистрация след 1.1.1991 г. - максимално отклонение 10% +4 км/ч - тоест когато се движите със 130 км/ч, показанието на уреда е 147 км/ч.

Бърза сметка за любителите на скорости над 200 км/ч - когато една Алфа (произведена след 1.1.1991 г) се движи с реални 210 км/ч, на километража пише 210+10%+4 км/ч = 235 км/ч

"vor dem 1. 1. 91 zugelassen, darf der Tacho", ей тука ти е проблема в превода!!! Това "darf" знанчи, ни повече, ни по- малко, че "може (е позволено)" и абсолютно НЕ е задължително това дето го пише по- надолу за скоростта. Просто производителите имат право ако желаят да им отчитат скоростомерите с това допустимо отклонение!!! Какво те кара да мислиш, че от пежо, рено, алфа ромео и т.н. са като немските инжинери и се придържат към тази горна граница на допустимо, но не задължително отклонение!! Специално за пежо си показва много точно скоростомера- прочети ми поста по- нагоре!!
                            Lexus IS200

Comment

абе нещо не ми се връзва
                              http://turtey.alfaromeo-bg.com/progi/gear_calc_v3.xls

щото трябва и оборотомера да лъже
                              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                                абе нещо не ми се връзва
                                http://turtey.alfaromeo-bg.com/progi/gear_calc_v3.xls

щото трябва и оборотомера да лъже
                                Това за каква кола е?
                                Lexus IS200

Comment

Working...
                                X